20 Kas 2014

Mimik Mimi

Mimlerle dolu bir ayı geride bırakmak üzereyiz. Umarım hepimiz için her şey yolunda gidiyordur. Bu aralar günler yetmiyor gibi geliyor, yeni güne alışamadan yarını yaşıyorum gibi. Kış kapıda, günler kısaldı ona yoruyorum. Ve yaklaşık 1 hafta yokum, gitmeden mimimi yapayım dedim.  Medanşeri ve complete_the sentences beni mimlemişti kendilerine teşekkür ediyorum. :)
Yazarak anlaşabildiğimiz ya da öyle olduğunu zannettiğimiz sanal sosyal alanda, kendimizi daha iyi ifade etmek için sık sık smiley kullanıyoruz. Bir yerde o sarı suratlar bizim duygularımızın yansıması oluyor. Peki bu sarı suratlar herkes tarafından aynı mı algılanıyor, bakalım. 

Malzemeler:

1. 2.3. 4.5.
6.7.8.9.10.
 11.12.13. 14. 
15.


Hazırlanışı: 

Yukarıda yer alan "smiley" ifadelerini kendinizce nasıl tanımlarsınız, en sık hangi durumlarda kullanırsınız? En az 5 tanesini seçerek tanımlayınız. Süre 15 dk, başarılar :)

Bu ifadeleri daha önce görmedim farklı geldiler, o yüzden gördüğüm anda bende nasıl bi intiba oluşturdu onları yazacağım. :) 

Artiz hatta artizin başganı. Karnı tok sırtı pek zengin züppe dedikleri tip gibi duruyor. ''Her şeyi ben bilirim/bilmişim bilmesem de sana ne'' der gibi gereksiz bir özgüven içinde. :)

Yorgun, bitkin, halsiz, tükenmiş, yenilmiş, ama çaresiz, yapacağı bir şey yok, alışmış bu duruma...

Çok içten duruyor, sessiz sessiz ağlıyor, muhtemelen kendine kızgın, üzüntüsünü yoğun bir şekilde yaşıyor, bir müddet yalnız bırakılmalı...


Utanmış, ama kafası da karışık ne hissedeceğine karar veriyor, ''Şimdi ben iyi mi ettim kötü mü?'' çıkmazına düşecek bir şey yaşamış az evvel, düşünceli de.


Mutluluk ifade eder aslında, bu'nsuz bir mesaj sanki tripli mesajdır, mesajın sonuna bu ifade eklenerek ''her şey yolunda dostum'' iması yapılır. Ya da hayır bu'nsuz bir mesaj bir şeylerin yolunda olmadığına delalettir.  


Ve bu güzel mimi
Dürri Yekta, Kitap Eylemi, Resim Defterimm bloglarına ve deeptone'a yolluyorum. :) 
Dipçe: 1 delinin günlükleri de mimlendi.

Görüşmek üzre. :)

10 Kas 2014

İsim - Kitap Mimi

Blog aleminde sessiz ve dahi sedasız kendi halimde olmayı planlarken bir anda kendimi mimler ödüller arasında buldum. Böylece birçok blogla tanıştım, vaktim elverdiği müddetçe hepinizi okumaya çalışıyorum. 
Evet, bugünkü mimimiz yine deeptone'dan çok farklı ve güzel bir mim, 
teşekkür ederim. :)

Bu mimde; kitapların veya yazarların isimlerinin baş harfleriyle 
kendi adımızı veya blog adımızı yazıyoruz. 
Blog adı benimki gibi uzuuun olanlar pekala kolaya kaçabilir, ama ben kaç(a)madım. :)

Çalıştım çabaladım soldan sağa KOLEKSİYONCU yazdım. :) 


Kalplerin Keşfi - İmam-ı Gazali
Osmanlı İzleri (Güney Asya ve Uzak Doğu'da) - Ekrem Saltık
Lâ / Sonsuzluk Hecesi - Nazan Bekiroğlu
Ejderha ve Kelebek - Ali Ural
Katre-i Matem - İskender Pala
SOS! Duygulara Yardım - Lynn Clark
İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali
Yakınlık - Mustafa Ulusoy
Hz. Osman - Mustafa Necati Bursalı
Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu
Cezmi - Namık Kemal
Ustam ve Ben - Elif Şafak

Ve bu güzel mimi Guguklu Saatten Ninniler blogunun sahibi 
cam misket'e yolluyorum,  kolaylıklar. :)


4 Kas 2014

Yazarlık Mimi

Merhabalar;
Duru Yazılar blogunun sahibi Özlem Karadeniz beni mimlemişti, kendisine teşekkür edip cevaplamaya başlıyorum geç olsa da. :)

Yazar ne demek?

Yazar demek. Aklına eseni, fikrine düşeni, gözüne çarpanı geniş ve farklı bir bakış açısıyla sunan, düşünen düşündüren kişidir. 

Herkes yazar olabilir mi?

Ben de yazıyorum, bir Nazan da yazıyor veya bir Kemal, bir Sabahattin de. Okuyucusu olan herkes yazardır diyip avutuyorum kendimi. :)

Sen neden yazıyorsun?

Herhangi bir an'da aklımdan geçen zihnimi meşgul eden, kendi içimde sıraladığım cümlelerin uçuculuğunu azaltmak için, yazarken daha rahat düşündüğüm için.

Beğenilmek ve okunmak hoşuna gidiyor değil mi? Sen bundan dolayı yazarlar megaloman olabilir mi?

Dikkatimi çeken şey diğerlerinde nasıl bir etki bırakıyor merak ederim, yazdığım bir yazının okunması ve beğenilmesi uzaylı olmadığımı hissettiriyor e tabi hoşa gitmesi de kaçınılmaz bir şey. Yazarlar megaloman olamayacak kadar alçak gönüllü olmalıdır, dolu başak misali.

Bir yazarla sohbet etmek nasıl bir duygu?

Bir yazarla sohbet etmedim, etmek ister miydim emin değilim, kitaplarını okurken konuşuyorum zaten.-ne klişe ama- Karşımda bir yazar varken rahat olamayacağımı sanıyorum. :)

Yazarların cinsiyeti var mıdır? Bu konuda örnek verebilir misin?

Örneğin duyguları ele alış tarzı bile çok fikir verebilir yazarın cinsiyeti hakkında. Böylece ikinci bir bakış kazanıyoruz.

Yazmak bir mesele midir, yoksa meşgale mi?

Yazmak ve hatta yazdıklarımı şu anda birilerinin okuyor olduğu bilmek ve buna rağmen yazmaya devam etmek benim için önemli. Meşgale mi mesele mi bilemedim, her mesele bir meşgaleyi beraberinde getirir demek isiyorum. :)

En sevdiğin yazın hangisi?
Hepsi gözümde kusurlu o yüzden şu diyemiyorum, zaten kaç yazım var ki. :)

Yazdığının anlaşılırlığıyla ilgilenir misin?

Evet, bunun için cümle yapılarıyla da çok oynarım. Yazdıklarımı hemen yayınlanmam, paylaşana kadar birçok kez gözden geçiririm sürekli de değiştiririm.

Ve bitti, ben mimi cevaplayana kadar bir çok kişi yaptı bu mimi sanırım. Yapmamış olduğunu tahmin ettiğim Beyaz Gemi bloguna mimi gönderiyorum. Kolay gelsin. :)

Dipçe: Görsel, yeniakademya.org sitesinden alınmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...